Производи од гума во рударската индустрија

2021-05-27

Производи од гума во рударската индустрија

Постојат различни производи од гума кои се користат во рударската индустрија. Најчесто користен гумен производ во оваа индустрија е транспортната лента. Транспортните ленти обично се многу тешки за примена во рудници и каменоломи.

rubber for mining industry
rubber parts suppliers

Овие гумени појаси може да вклучуваат транспорт на материјали како што се руда, камен, јаловина, чакал, агрегат итн. Гумените црева исто така широко се користат во рударската индустрија. Секоја година во различни земји се произведуваат бројни видови гумени црева на највисоко ниво на квалитет за автомобилскиот, индустрискиот и земјоделскиот пазар. Постојат и производи со гумени облоги кои се користат во хемиската и рударската индустрија. Овие производи вклучуваат цедалки обложени со гума, краеви за садови обложени со гума и свиоци обложени со гума. Овие гумени производи се дизајнирани да издржат различни материјали како што се лигнит, јаглен, алуминиумска руда, железна руда, кварц и песок, а исто така се користат за да издржат корозија, удари и абразија.

Можеме да дознаеме повеќе за производите од гума што се користат во рударската индустрија од следново:

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy