ФЛС Флуоросиликонски гумен заптивачки прстен

2021-11-11

FLS флуоросиликонгумена заптивкапрстен

Неговата изведба ги има предностите на флуорокаринотгумена заптивкаи силиконска гума, отпорност на масло, отпорност на растворувачи, масло за вкус и отпорност на високи температури. Ерозија на соединението што содржи кислород, ароматичен растворувач на јаглеводород и растворувач што содржи хлор. Генерално се користи во авијација, вселенска и воена употреба. Не се препорачува изложување на кетони и масло за сопирачки. Температурниот опсег обично се користи од -50 до 200 ° C.

ЕПДМ триметиленска група ЕПД

Има добра отпорност на временски услови, отпорност на озон, отпорност на вода и хемиска отпорност. Може да се користи во алкохоли и кетони, а може да се користи и загумено запечатувањена високотемпературни средини со водена пареа. Погоден за опрема за бањи, автомобилски радијатори и автомобилски системи за сопирање. Не е препорачливо да се користи во храна или изложеност на минерално масло. Општо земено, температурниот опсег е од -55 до 150 ° C.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy