Прогноза на пазарот за нерафинирано масло за пиролиза добиено од гума со CAGR од 5,5 проценти до 2032 година

2022-11-22

Пуна, Индија - Глобалната побарувачка за пазарот на нерафинирано пиролиза масло добиено од гума се очекува да биде сведок на CAGR од 5,5% на европскиот пазар, предвидува Future Market Insights (FMI). Се очекува зголемувањето на владините иницијативи за намалување на искористеноста на производите добиени од сурова нафта за да се намали јаглеродниот отпечаток да го поттикне пазарот.

Понатаму, зголемените инвестиции во системот за управување со отпад, вклучително и претворање на отпад како гуми во производи базирани на јаглеводороди, се очекува да ја поттикне побарувачката за нерафинирано масло за пиролиза добиено од гума.

Бидејќи отпадните гуми значително се акумулираат на депониите, клучните играчи се сведоци на значителни можности за претворање на отпадните гуми во масло преку процес на пиролиза. Оттука, неколку учесници на пазарот прават инвестиции поддржани од владини субвенции и стимулации за производство на нафта од отпадни материјали за да се минимизира отпадот.

SABIC, Fortum Oyj, Twence B.V., Green Fuel Nordic Corporation, Quantafuel AS, Kartepe Endüstriyel Geri Dönüşüm SAN. ve TİC. A.Ş., Pyrum Innovations AG, Tasnee и многу други се некои од производителите на нерафинирано масло за пиролиза добиено од гума профилирани во целосната верзија на извештајот.

Клучните играчи инвестираат значителна сума за развој на технологија за производство на нафта од различни видови отпад преку процес на пиролиза. Истакнати производители влегуваат во бизнисот поради значајните можности на пазарот и инвестираат во проширување на капацитетите, поставување производствени капацитети и соработуваат со мали и средни играчи за да влезат на неискористените пазари.

#гумени делови, #гумени производи, #гумени заптивки, #гумени дихтунзи, #гумени подлога, #гумени делови по мерка, #автомобилски гумени делови, #гумени соединенија, #гумени чаури# силиконски гумени делови, #Прилагодени силиконски делови.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy